Onderhoud tuin
Afspraken en tips
De algemene huurvoorwaarden zijn regels die horen bij uw huurovereenkomst. In deze voorwaarden staan ook afspraken over het gebruik en het onderhoud van de tuin en erfafscheiding. We maken met elkaar deze afspraken om veilig en fijn te wonen. Daarbij hoort dat uw huis en tuin een verzorgde indruk maken.
Op deze pagina leest u wat we daarmee bedoelen.
Heeft u een tuin dan zorgt u regelmatig zelf voor:
- Verwijderen van onkruid in de tuin en tussen tegels van opritten, toegangspaden en terrassen.
- Maaien van het gras.
- Snoeien van heggen, hagen en bomen.
- Verwijderen en zo nodig vervangen van beplanting die is doodgegaan.
- Vervangen van kapotte planken of onderdelen van houten erfafscheidingen.
- Rechtzetten en recht houden van houten erfafscheiding.
- Bij erfafscheiding die geverfd of gebeitst zijn: het verven of beitsen van de erfafscheiding.
- Vervangen van gebroken of losliggende tegels.
Pad achter woningen
Aan veel woningen grenst een achterpad. U bent als huurder verantwoordelijk voor het gedeelte achterpad achter of naast uw woning. Dat betekent dat u ervoor moet zorgen dat dit pad vrij is van obstakels en begroeiing. Dit achterpad is niet alleen de ingang tot tuinen, maar ook een vluchtroute. Deze vluchtroute moet voor uw eigen veiligheid en dat van uw buren altijd vrij van obstakels zijn.
Hulp nodig bij tuinonderhoud?
Lukt het niet om de tuin zelf te onderhouden? Laat het ons weten als u moeite heeft om de tuin te onderhouden. Dan kijken we samen naar een oplossing, bijvoorbeeld met de hulp van BuurtKlusKracht. Zo willen we voorkomen dat uw buren overlast ervaren. En zorgen dat u ook zelf weer kan genieten van de tuin.
Overleg met onze wijkbeheerder
De wijkbeheerder loopt regelmatig bij u in de buurt. Wanneer hij ziet dat uw tuin onderhoud nodig heeft, zal hij even aanbellen of een briefje achterlaten. Spreek de wijkbeheerder gerust aan als u een vraag heeft over tuinonderhoud.
Wat als u uw tuin niet onderhoudt?
Gaat u na meerdere verzoeken niet aan het werk in uw tuin? En geeft achterstallig onderhoud last of hinder voor omwonenden? Dan schakelen wij een bedrijf in om de tuin te onderhouden. De kosten brengen we bij u in rekening.
Waarom doen wij dit?
Volgens de huurovereenkomst bent u als bewoner zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw tuin. Tuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor het tuinonderhoud even niet lukt. Dan zoeken we graag samen met u een oplossing.