Overlijden
Als uw partner is overleden moet u, ondanks uw verdriet, veel regelen. Op deze pagina leggen we uit wat het overlijden van uw partner of medehuurder betekent voor uw huurcontract en wat u moet regelen.
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw eigen situatie. Wij helpen u graag.
Bij huwelijk, geregistreerd partnerschap of medehuur
Het huurcontract gaat automatisch over naar de partner of medehuurder als een van de huurders overlijdt. U kunt in de woning blijven wonen. Als partner of medehuurder stuurt u ons een kopie van de overlijdensakte en een kopie van uw geldige legitimatiebewijs. De partner of medehuurder wordt dan hoofdhuurder. Wij passen de gegevens in ons registratiesysteem aan.
Bij samenwonen
Staat u niet geregistreerd als medehuurder, maar is de woning wel uw hoofdverblijf? En kunt u aantonen dat u minimaal twee jaar een gemeenschappelijke huishouding had met de hoofdhuurder? Dan kunt u nog maximaal zes maanden na het overlijden van de hoofdhuurder de woning blijven huren. In die zes maanden kunt u bij De Goede Woning een verzoek indienen om hoofdhuurder van de woning te worden.
Huur opzeggen na overlijden
Als nabestaande kunt u de huur opzeggen via het formulier huur opzeggen ivm overlijden. Vul op het formulier uw eigen naam en contactgegevens in. Stuurt u met het formulier ook een akte van overlijden naar ons toe. U kunt de formulieren per post of per e-mail naar ons toesturen.
Voor huur na overlijden geldt de normale opzegtermijn van 1 maand. Na het overlijden van de huurder mag u de woning maximaal 2 kalendermaanden aanhouden.
Wij sturen u een bevestiging van de huuropzegging. Daarbij ontvangt u ook de richtlijnen voor het verlaten van de woning. Hierin leest u wat de stappen zijn, voordat u de sleutel inlevert. En we nemen contact met u op voor het maken van een afspraak voor de vooropname en eindopname.